Wat is een hologram box en waar kun je die voor gebruiken?

Wat is een hologram box en waar kun je die voor gebruiken?

Je hebt misschien al iets gehoord of gelezen over een hologram box. Het klinkt erg futuristisch als mensen uitleggen dat je met een hologram box of holobox jezelf of iemand anders kunt projecteren en dat de mensen die voor de box staan het idee hebben dat ze naar een echt persoon kijken. In verschillende afleveringen van Star Trek en films, zoals Total Recall, hebben we al gezien dat hologrammen enorm handig kunnen zijn. Maar het was tot nu toe toekomstmuziek. Maar nu is het mogelijk om een holobox in te zetten, maar waarvoor zet je het in?

Wat is een hologram box en waar kun je die voor gebruiken?

De marketing van de toekomst

De hologram box wordt ingezet als dé marketingtool van de toekomst, maar de toekomst is nu! We zien de boxen steeds vaker verschijnen en vooral winkelcentra en congrescentra lijken vol in te zetten op de oplossing waarmee sprekers, artiesten en marketeers hun boodschap of optreden op een breed publiek kunnen overbrengen. Als bedrijf kun je dan vaak zo’n box huren, maar je kunt ook zelf in een exemplaar investeren als je de oplossing vaker wilt gebruiken. Het is namelijk de perfecte tool om je diensten en producten te promoten.

De kwaliteit van een hologram box

Nu denk je misschien dat het een mooi verhaal is, maar je bent wellicht sceptisch over hoe goed of mooi een hologram box is. De box zelf is niet heel bijzonder, maar wat die kan en doet is wel speciaal. Je kunt namelijk een persoon, een product of een persoon met een product projecteren. Je kunt zowel livestreams als vooraf opgenomen boodschappen uitzenden en zelfs met het publiek de interactie opzoeken. De techniek staat voor niets tegenwoordig en je hebt dus legio mogelijkheden om je publiek te bereiken. En dat ook nog eens in de beste 4K kwaliteit die je jezelf kunt voorstellen.

Op meerdere locaties aanwezig

Een ander voordeel is dat je met de hologram box ook een tijd- en dus kostenbesparende oplossing hebt, want je kunt op meerdere plaatsen tegelijkertijd aanwezig zijn. Stel dat je als directeur regelmatig je personeel wilt toespreken, maar geen onkosten voor vervoer en overnachtingen wil maken. Dan kun je dus in je kantoren en in bijvoorbeeld vergaderzalen of het atrium een box plaatsen en je personeel bereiken. Zo kun je in één keer een boodschap overbrengen en je bespaart dus enorm veel tijd, geld en ook ruis op de lijn. Iedereen krijgt tegelijkertijd de belangrijke boodschap die je wilt mededelen.

De entertainmentwereld zet vol in op de hologram box

Ook de entertainmentwereld zet vol in op de hologram box en dat is logisch. Want je kunt een concert op meerdere locaties wereldwijd uitzenden en je kunt zelfs overleden artiesten op het podium neerzetten. Een truc die nu al meerdere keren is gedaan met overleden artiesten, zoals Tupac en Elvis en onze Nederlands trots André Hazes. De verwachtingen zijn dan ook dat holoboxen in de entertainmentwereld gaan toenemen en dat ook steeds meer artiesten en bands gebruik gaan maken van de innovatieve oplossing.

Mis je na het lezen van dit artikel nog belangrijke informatie? Vraag het dan aan de specialisten van Hereweholo.nl.