Start-up tips: hoe je van de eerste verpakking een succes maakt (+ 5 onmisbare items!)

Verpakkingen startups

Als beginnende ondernemer sta je voor talloze uitdagingen. Hoewel de start-up fase wordt geframed als een hele spannende en leuke tijd (wat het uiteraard ook is), is het ook een tijd van keuzes maken en knopen doorhakken. Een van de belangrijkste thema’s voor webshop-eigenaren is de verzendverpakking. Je wilt graag dat je verpakking perfect past bij je merk en product, maar tegelijkertijd moet je rekening houden met beperkte middelen en de onzekerheid van de beginfase. Hoe pak je dit het beste aan? Hier zijn enkele tips om je te helpen navigeren door deze uitdagingen.

Stap 1: Stel prioriteiten

Het vergt een simpele zoektocht naar het woord verzendverpakkingen, en de mogelijkheden en opties die je worden aangeboden zijn eindeloos. Verzendzakken, beschermingsmateriaal, opvulmateriaal, kartonnen dozen, decoratieve elementen… Waar moet je beginnen? Bij het kiezen van je verpakkingsmateriaal is het belangrijk om je prioriteiten te stellen. Wat is absoluut noodzakelijk voor het beschermen en presenteren van je product? Vooral in het begin is het belangrijk om te focussen op de essentiële aspecten van je verpakking: bescherming en kostenefficiëntie. Bij Rotimshop.nl vind je allerlei verpakkingsmaterialen in zowel duurdere als budget mogelijkheden. De moeite waard om voor je eerste bestelling hier eens een kijkje te nemen!

Stap 2: Wees realistisch over je budget

Het is verleidelijk om te dromen van luxe verpakkingen, met de mooiste opdruk en gemaakt van het beste materiaal. Wees daarbij wel alert op wat je je op dit moment kunt veroorloven. Voor de start van je bedrijf kun je overwegen om basics aan te schaffen die in elke situatie te gebruiken zijn. Om toch een persoonlijke touch toe te voegen aan je verzending, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld stickers te gebruiken. Herinner jezelf er dan ook aan dat je je verpakkingsmateriaal kunt opleuken zodra je bedrijf begint te groeien! 

Stap 3: Koop slim in

Als je van plan bent binnen een korte tijd over te gaan op andere verzendverpakkingen, is het onverstandig om grote hoeveelheden in te kopen. Dit lijkt aantrekkelijk, omdat er vaak bulk korting of staffelkorting wordt gegeven, maar ga goed na of dit in jouw situatie van meerwaarde is. Het inkopen van grote voorraden kan leiden tot financiële druk en onnodige verspilling als je product niet zo snel verkoopt als gehoopt. Begin liever met kleinere hoeveelheden. Zodra de vraag toeneemt kun je gaan opschalen, en van de bulkkortingen gaan profiteren als je nieuwe materialen gaat bestellen.

Stap 4: Voeg een persoonlijke touch toe

Of het nou gaat om een sticker op je verzenddoos of een kaartje met daarop bedankt, de boodschap blijft hetzelfde. Jij geeft aan dat je dankbaar bent voor de klanten die je hebt, en dit zullen de klanten voelen! Personalisatie leidt tot merkloyaliteit, wat inhoudt dat de klant vaker voor nieuwe bestellingen bij jouw merk terugkomt!

Onze top 5 onmisbare producten voor je eerste verzending

  1. Kartonnen dozen, om je producten inclusief opvulmateriaal in te verpakken
  2. Opvulmateriaal, om schuiven tegen te gaan
  3. Tape, om je doos goed af te sluiten
  4. Verzendlabel, voor de adresgegevens 
  5. Kaartje of andere persoonlijke touch

We hopen dat je hiermee geholpen bent in het doolhof van verpakkingsmateriaal, en een succesvolle start kunt maken met jouw nieuwe bedrijf. Heel veel succes, en geniet vooral van het proces!