Waarom moet je de lean methode kennen?

Waarom moet je de lean methode kennen?

Heb je een bedrijf of ben je in loondienst en heb je een management functie? Dan heeft iemand je vast al een keer proberen dood te gooien met allerlei mooie praatjes over nuttige cursussen. Misschien heb je het al een keer geprobeerd, misschien ook niet. Hoe dan ook; de meeste cursussen zijn onzin. Je hebt er niets aan en ze kosten je alleen maar geld. De meeste, want er zijn ook cursussen die wél handig zijn. Eén daarvan is de lean methode. Wij willen je daar vandaag wat over vertellen, want dit kan erg handig zijn in sommige gevallen. Het is een cursus waar je echt wat aan hebt in de praktijk. Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar jij wilt natuurlijk weten wát je eraan hebt. Dat vertellen we hieronder nadat we je in het kort hebben uitgelegd wat het eigenlijk is. Lees je hieronder snel verder over deze methode? 

Waarom moet je de lean methode kennen?

Wat is de lean methode?

Zoals we je hebben beloofd, willen we je eerst wat vertellen over wat de lean methode is. Heel belangrijk om te weten, want anders kun je natuurlijk ook niet achterhalen wat je er precies aan hebt. De methode van lean ziet erop toe dat nutteloze dingen in het bedrijf geminimaliseerd moeten worden. Alles moet zo efficiënt mogelijk gaan, niets mag verspild worden en alles moet nut hebben. Allemaal leuk en aardig, want dat had jij waarschijnlijk zelf ook wel kunnen bedenken. Verspilling is zonde en efficiëntie is goed, wat een revolutionair inzicht! Zo gaat dat natuurlijk niet helemaal, want tijdens de cursus leer je hoe je hier precies voor zorgt. Dat is wel zo fijn, anders heb je natuurlijk alleen maar geld betaald om erachter te komen wat een bepaald begrip betekent. Nu wil je natuurlijk weten wat je daar in je bedrijf aan hebt. Heel logisch, dat vertellen we je hieronder maar al te graag. 

Inzichten

De lean methode is er vooral om je inzichten te verschaffen in je bedrijf en de processen die zich daarbinnen afspelen. Op deze manier kun je makkelijk schakelen en zien wat er beter kan. Het voornaamste dat je van deze methode leert, is dus dat je in staat bent snel inzichten te verschaffen over je bedrijf. Met deze inzichten kun je weer processen verbeteren, dingen efficiënter laten verlopen en vooral; meer winst maken. Goed voor jou, goed voor eventuele aandeelhouders, goed voor andere/je werknemers en goed voor de Belastingdienst. Beter kan niet, toch? 

Ervaring

Daarnaast is het ook goed voor je ervaring. Je cv, je trackrecord en ga zo maar door; dit scharen we er gewoon even onder. Hoe je het ook wendt of keert; een lean methode cursus staat goed op je cv, je LinkedIn en ga zo maar door. Je wilt dus in eerste instantie een lean methode cursus volgen om je inzichten te verschaffen, maar dit is ook zeker een bonus van de methode. Kortom, je hebt er veel aan en anderen ook. Op deze manier heb je veel toegevoegde waarde aan jezelf en aan je bedrijf. 

Mis je na het lezen van dit artikel nog belangrijke informatie? Vraag het dan aan de specialisten van Lean Six Sigma Partners.