Hoe vind ik de juiste interim opdracht?

Hoe vind ik de juiste interim opdracht?

Het is belangrijk om actief op zoek te gaan naar interim opdracht en jezelf goed te presenteren aan potentiële opdrachtgevers. Zorg ervoor dat je goed weet wat jouw toegevoegde waarde is als interim professional en wees niet bang om zelf het initiatief te nemen en bedrijven te benaderen die mogelijk interesse hebben in jouw diensten.

Het vinden van de juiste interim opdracht kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar de opdracht die bij jou past. In dit artikel geven we je allerlei tips om te zorgen dat je moeiteloos de leukste klussen vindt. 

Hoe vind ik de juiste interim opdracht?

Netwerken waar het kan

Bij het vinden van een interim opdracht helpt het om te netwerken. Hoe groter je netwerk, hoe beter. Zowel privé als zakelijk is het slim om een groot netwerk op te bouwen. Het is handig om veel mensen te kennen binnen je vakgebied en ook daarbuiten. Breng mensen op de hoogte van jouw beschikbaarheid en vraag of ze iemand kennen die op zoek is naar een professional met jouw vaardigheden. Ga naar netwerkevenementen en beurzen om nieuwe contacten te leggen. Daar kom je vaak interessante bedrijven tegen en kun je makkelijk contacten leggen. Er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf in the picture te zetten.

Hoe vind ik de juiste interim opdracht?

Interim opdracht via interim bureau en online platform

Een interim opdracht kun je ook vinden via een gespecialiseerd interim bureau. Dat is een organisatie die gespecialiseerd is in het bemiddelen tussen interim professionals en opdrachtgevers. Zorg ervoor dat je jouw cv en profiel bij de juiste partijen indient en dat je duidelijk aangeeft wat voor soort job je zoekt. Het kan handig zijn om een afspraak in te plannen en persoonlijk kennis te maken. Zo weten je contactpersonen wie ze voor zich hebben en kunnen ze jou makkelijker aanbevelen. Daarnaast zijn er verschillende online platforms waarop opdrachtgevers en interim professionals elkaar kunnen vinden. Je kunt een profiel aanmaken op een site en wordt dan op de hoogte gehouden van de nieuwste klussen. Meestal kun je rechtstreeks via de site reageren op een opdracht.

Werven via je website en actieve acquisitie

Als je op zoek bent naar een interim opdracht raden we je aan om actief acquisitie te plegen om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen met een interessante uitdaging. Ga op zoek naar bedrijven die jou aanspreken en trek de stoute schoenen aan door contact te leggen met de mensen van de betreffende afdeling. Je kunt geluk hebben en een nieuwe opdracht scoren. Dat gaat nog makkelijker als je je laat introduceren door een bekende bij een bedrijf. Daarnaast kan je website dienen als visitekaartje voor jou en jouw kennis en kunde. Zorg dat je website goed omschrijft wat bedrijven kunnen verwachten als ze met jou zaken doen en dat je site goed gevonden wordt in zoekmachines.

Interim opdracht via branchevereniging

Je kunt ook op zoek gaan naar een interim opdracht bij een branchevereniging in jouw vakgebied. Zij organiseren vaak netwerkbijeenkomsten en andere evenementen waarop je allerlei vertegenwoordigers van bedrijven ontmoet.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Vraag het dan aan de experts van Striive.